به گزارش افرا ورزش، رسیدن تعداد دختران ایرانی حاضر در المپیک پاریس به عدد 11، رکورد تعداد این نفرات را در ادوار المپیک شکست اما این عدد میتوانست بیش از این باشد.
در این میان چه کسانی شایستگی یا توان فنی لازم برای حضور در المپیک پاریس را به نمایندگی از ایران داشتند؟ اینجا نگاهی به این نفرات داریم:
حمیده اسماعیل نژاد
دختر دونده سرعت ایران میتوانست در کنار فرزانه فصیحی نماینده دو صد متر زنان ایران در پاریس باشد تا برای نخستین بار ایران، دو دونده سرعت زن به المپیک بفرستد.
با این حال حمیده اسماعیل نژاد در رده بندی نهایی امتیازی جهانی یک امتیاز کم آورد و برای جبران این یک امتیاز تنها به حضور در یک رویداد معتبر دیگر نیاز داشت.
این دختر دونده بابت حمایت نشدن از سوی فدراسیون دوومیدانی که به صورت سرپرستی اداره میشد به شدت از این فدراسیون انتقاد کرده و معتقد است یک سهمیه مسجل با ضعف عملکردی فدراسیون دوومیدانی از او گرفته شد.
فرانک پرتوآذر
دختر دوچرخه سوار کوهستان ایران نیز شانس بزرگی برای حضور در پاریس به شمار میرفت اما او نیز در نهایت نتوانست امتیاز لازم برای رقابت در پاریس را به دست بیاورد.
به نظر میرسد این آخرین فرصت فرانک پرتوآذر برای تجربه کردن المپیک بود. رکابزن شیرازی در المپیک بعدی در لوس آنجلس 40 ساله خواهد بود.
الناز رکابی
ملی پوش سنگ نوردی ایران نیز یکی از نفراتی بود که با امید از او به عنوان یکی از سهمیههای وایلد کارت فدراسیون جهانی یاد میشد اما این دختر زنجانی نیز پشت درهای پاریس ماند.
نجمه خدمتی
پس از تجربه دو دوره متوالی المپیک در 2016 ریو و 2020 توکیو، این تیرانداز اهل بیرجند میتوانست با کسب سومین سهمیه متوالی المپیک، تاریخ سازی کند اما این اتفاق نیفتاد.
نجمه خدمتی با وجود عملکرد درخشان در رویدادهای داخلی تیراندازی، در مسابقات برون مرزی سرحال نشان نداد و نیز شرایط برای این که او در المپیک شرکت داشته باشد فراهم نشد.
به نظر میرسد او در فدراسیون تیراندازی از حمایت کافی برای کسب سهمیه تازهای برخوردار نبود زیرا این تصور وجود داشت که خدمتی قادر به تکرار روزهای خوش خود نیست.
دیگر شانسهای بالقوه
تنی چند از دختران قهرمان ایران در رشتههای مختلف نیز در زمره شانسهای بالقوه کسب سهمیه المپیک بودند اما هر یک به دلیلی، موفق به تحقق رویای خود نشدند.
برای مثال در دوومیدانی، مریم طوسی در یک سال اخیر تلاش قابل توجهی برای کسب سهمیه نشان داد اما به نظر میرسد او برای این هدف، دیرهنگام به رقابت برگشت و امتیازاتی که به دست آورد به اندازهای نبود که او را به پاریس برساند.
در قایقرانی رویینگ، غایب بزرگ تیم زنان ایران در المپیک پاریس کسی نیست جز نازنین ملایی. این دختر اهل انزلی که در المپیک پاریس به نیمه نهایی نیز رسید، در این دوره در پی اختلاف با فدراسیون قایقرانی در هیچیک از رویدادهای گزینشی شرکت نکرد.
در تنیس روی میز، مهشید اشتری شایستگی زیادی برای حضور در المپیک داشت اما این دختر مشهدی با وجود نمایشی درخشان در مسابقات انتخابی آسیای میانه در نیمه نهایی در یک بازی نزدیک به هموطنش ندا شهسواری باخت.
همچنین الهام حسینی در وزنهبرداری، سمیه یزدانی در دوچرخه سواری جاده و محیا دارابیان در سنگ نوردی را میتوان از دیگر گزینههای کسب سهمیه المپیک پاریس دانست که یا از حمایت کافی برای این موفقیت بهره نبردند یا از نظر فنی در شرایطی قرار داشتند که از این هدف دور ماندند.