به گزارش پایگاه خبری تحلیلی “دختران قهرمان” مسابقات سنگ نوردی قهرمانی آسیا در سئول با درخشش الناز رکابی، دختر شماره یک سنگ نوردی ایران همراه بود.
او در فینال کمباین (نلفیق مواد لید و بولدرینگ) پس از نماینده کره جنوبی و دو سنگ نورد ژاپنی چهارم شد. رتبهای که برای او یک پیشرفت نسبت به گذشته محسوب میشود.
اینجا و به مناسبت مطرح شدن نام الناز رکابی به واسطه این که بدون پوشش موهایش در فینال رقابت کرد، ۱۰ نکته کلیدی درباره الناز رکابی مطرح کردهایم:
۱) الناز رکابی دختری زنجانی است که در حال حاضر برای تمرینات مداوم و هر روزه در تهران زندگی میکند. او علاوه بر تمرین خود، مربیگری قهرمانان جوان سنگ نوردی را هم بر عهده دارد.
۲) گرایش او به رشته سنگ نوردی به دلیل این بود که برادرش داوود رکابی در این رشته در زنجان فعالیت میکرد و او نیز یکی از قهرمانان این رشته است. الناز گفته است که برادرش داوود در ابتدا راضی به حضور خواهر در این رشته نبوده اما زمانی که انگیزه و استعداد او را دیده، تبدیل به مشوق او شده است.
۳) الناز رکابی در بازیهای آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا نخستین دختر ایرانی شد که در بازیهای آسیایی در رشته سنگ نوردی مسابقه داده است. این یک جهش مهم برای الناز بود.
۴) توانمندیهای جسمانی و آمادگی بالای الناز رکابی سبب شده او را تنها روی دیواره سالن سنگ نوردی نبینیم. الناز رکابی یک صخره نورد توانمند است و تصاویری از او در طبیعت و بر روی صخرهها نیز منتشر شده است.
۵) زمانی که برای پیشرفت خود در سنگ نوردی و اردوهای پیاپی تیم ملی به تهران آمد، شرایط سخت و پیچیدهای داشت و به سختی قادر به تأمین محل اسکانش در تهران بود. زندگی برای او هرگز آسان نبوده و شاید به همین دلیل سنگ نوردی را انتخاب کرد. رشتهای برای جنگاوری بیشتر!
۶) او مربی ۲ مهره شاخص دیگر سنگ نوردی ایران است. محیا دارابیان همشهری او و راحیل رمضانی یک دختر جوان همدانی، پس از الناز رکابی شاخصترین دختران سنگ نورد ایران و چهرههایی بینالمللی هستند که زیر نظر الناز رکابی رشد کردند.
۷) حسرت بزرگ الناز رکابی حضور در المپیک توکیو است. او اعتقاد داشت با برگزاری مسابقات انتخابی المپیک میتوانست به توکیو برسد اما ظهور ویروس کرونا و لغو مسابقات انتخابی المپیک و در نتیجه، ملاک قرار دادن مسابقات قبلی، سبب شد رکابی حتی شانس شرکت در انتخابی المپیک را هم به دست نیاورد.
۸) او شاخصترین دختر سنگ نورد در غرب آسیا محسوب میشود. در هیچ یک از کشورهای نیمه غربی آسیا رقیبی برای او نیست. به همین دلیل است که وقتی او به مسابقات قهرمانی آسیا میرود میداند که باید با ژاپنیها و کرهای ها رقابت کند. چه بسا رقبای او با تعجب به پدیداری یک ستاره از ایران و غرب آسیا که قادر است در بین 4 نفر برتر قاره باشد، مینگرند.
۹) الناز رکابی خرداد امسال مسابقات قهرمانی جهان در اینسبروک اتریش را از دست داد زیرا اتریش برای او روادید صادر نکرد. این درست یک سال پس از آن بود که رکابی توانسته بود در مسابقات جهانی مسکو مدال برنز کمباین را از آن خود کند. برای دارنده مدال برنز جهان، حضور در هیچ رویدادی از پیش، تضمینشده نیست.
۱۰) الناز رکابی شخصیتی مستحکم، کمحرف و قوی دارد. او هر روز روی دیواره مشغول تمرین است. رکابی به عنوان ورزشکاری خوشبرخورد و متواضع شناخته و رفتار حرفهای او همسطح جایگاهش قلمداد میشود.
درود بر الناز رکابی و تمام قهرمانان کشورم ✌️???
حضور ایشان بدون حجاب در مسابقات جهانی کره کم تر از افتخارات دیگر ایشون نبود ، می تونستید به جای استفاده از عکس های آرشیوی با انعکاس واقعیت کنار جامعه سنگنوردی بایستید الناز رکابی کاری که می تونست رو کرد ، حالا وقتشه ورزشکاران زن دیگر، خبرگزاری ها و طرفدران نقش خودشون رو درست ایفا کنند
نقششون مطمئنا ولگردی نیست خانم نامحترم
امید که در مسابقات بعدی روی سکو بره البته با تلاش بیشتر؛
مثل خیلی از دختران ایران زمین که با حجاب اسلامی در جهان روی سکو قرار گرفتن و خیلیاشون هم گمنام هستن