به گزارش افرا ورزش، حسین اوجاقی در خصوص حواشی انتخابی ملیپوشان برای مسابقات جهانی ۲۰۱۹ اظهار داشت:
اساساً این حرف اشتباه است. چرا هر زمان که شکست میخوریم، فکر میکنیم که حقمان خورده شده است؟ واقعاً این چه فرهنگی است که در ما وجود دارد؟ زمانی که میخواهیم راجع به یک موضوع صحبت کنیم، باید حتماً با سند و مدرک حرف بزنیم و اعتقاد دارم صحبت بدون مدرک هیچ اعتباری ندارد.
منصوریان مدعی شده که ووشو ایران را با نام این سه خواهر در ایران شناخته شده است. اوجاقی در واکنش به این ادعا هم گفت:
برای ووشو مهمترین رویدادی که وجود دارد، بازیهای آسیایی است و این مسابقات باعث جلب توجه مردم به ووشو میشود.
برای دولت و مسئولان نیز بازیهای آسیایی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است که خواهران منصوریان هیچکدام تاکنون نتوانستهاند در این رویداد بزرگ قارهای طلا بگیرند.
در ایران ورزشکاران بزرگی هم چون محسن محمدسیفی، عرفان آهنگریان، حمیدرضا قلیپور، خدیجه آزادپور و حتی شخص من، صاحب مدال طلا در بازیهای آسیایی شدهایم.
محمدسیفی این کار را نه یک بار بلکه سه بار انجام داده است. فکر میکنم این اظهار نظر خیلی جالب نیست.
وی اظهار داشت:
همه ما قهرمانانی هستیم که درگذشته و حال در رشته ووشو فعالیت داشتهایم و اگر هم مطرح شدهایم، به خاطر ووشو بوده است، نه چیز دیگری.
هیچ فرد و ورزشکاری از ووشو بزرگتر نیست و این ووشو است که ستون اصلی محسوب میشود. طی سالیان گذشته ورزشکاران زیادی به تیم ملی آمده و مقام کسب کردهاند.
در واقع این ووشو بوده که باعث شده همه ورزشکاران این رشته بزرگ و شناخته شوند. فکر میکنم باید قدردان و قدرشناس افرادی باشیم که باعث شدند در این مسیر قرار بگیریم. ما نباید هرگز فراموش کنیم که با کمک چه کسانی در این رشته و مسیر پیشرفت حرکت کردیم.
سرپرست نایب رئیسی فدراسیون ووشو گفت:
درست است که حضور خواهران منصوریان در برنامه تلویزیونی ماه عسل تأثیر زیادی در شهرت آنها داشت، اما نباید فراموش کنند که ابتدا در ووشو شناخته و قهرمان شدند و سپس به این برنامه راه یافتند.
در واقع تمام حرفم این است که آنها نباید فراموش کنند که ووشو باعث بزرگیشان شد و حالا که به شهرت رسیدهایم، چه خوب است که قدردان باشیم.
اوجاقی عنوان کرد:
شخصاً با شناختی که از خواهران منصوریان به ویژه شهربانو دارم، میدانم که آنها زحمات زیادی برای رسیدن به این جایگاه کشیده و تلاش زیاده کردهاند.
با این وجود معتقدم که آنها، انسانهای سادهای هستند و بخاطر همین سادگی طعمه یکسری افراد میشوند که حب و بغضی بزرگی نسبت به فدراسیون و موفقیتها دارند.
این حسادت و بخلی که نسبت به دکتر علی نژاد و تیم موفق او طی سالیان گذشته وجود دارد، دلیل اصلی حواشی و اتفاقات اخیر است. متأسفانه این خواهران ورزشکار را وسیلهای برای رسیدن به اهدافشان میکنند و از سادگی آنها نهایت سوءاستفاده را میبرند که این اتفاق خوبی نیست.
وی گفت:
به عنوان کسی که سابقه قهرمانی جهان و بازیهای آسیایی هم به عنوان ورزشکار و هم به عنوان سرمربی را داشته، اعتقاد دارم ورزشکاری که میخواهد رقابت کند، نباید وارد حواشی شود، چون در غیر این صورت تمرکز خود را از دست میدهد و خودش ضرر میکند.
معتقدم مسائلی که درباره شهربانو منصوریان رخ داده و صحبتهایی که او مطرح کرده، به دلیل عدم اطلاع کافی و همچنین اطلاعات اشتباهی بوده که در اختیارش قرار گرفته است. ضمن اینکه او تحت تأثیر افرادی قرار گرفته که تمام جامعه ووشو از نیت بد و شوم آنها خبر دارند.
وی تصریح کرد:
برای انتخاب ملیپوشان به منظور اعزام به رقابتهای قهرمانی جهان در سال ۲۰۱۹ پس از مسابقاتی که برگزار شد، ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (نادو) از نفرات انتخاب شده تست دوپینگ گرفت که پاسخ همه آزمایشها در بخش بانوان منفی بود. آن زمان جواب تست هیچ ورزشکاری خانمی مثبت اعلام نشد.
در جریان مسابقات قهرمانی جهان و مانند همه رویدادها از نفرات شرکت کننده تست دوپینگ گرفته شد که جواب تست مریم هاشمی مثبت بود. با وجود اعلام این موضوع، طبق قوانین جاری و اصول اخلاقی نباید تا زمان اعلام رأی نهایی، در این خصوص اطلاعرسانی صورت میگرفت؛ چرا که هنوز رأی نهایی ابلاغ نشده بود، اما متأسفانه این اتفاق توسط خانم شهربانو منصوریان رخ داد که کاری غیر اخلاقی و به دور از منش قهرمانی و اصول حرفهای بود.
سرمربی تیم ملی ووشو با اشاره به شکایت هاشمی از منصوریان ادامه داد:
در هر صورت این اتفاق رخ داده؛ اما معتقدم که این حواشی باعث میشود که بیش از هر کسی به خودِ منصوریان لطمه وارد شود و ورزش قهرمانی این ورزشکار تحت تأثیر قرار بگیرد.
همه ما ازجمله شهربانو منصوریان به عنوان ورزشکار و مربی همواره مورد رصد جامعه هستیم و مردم به ما نگاه میکنند.
در واقع یک الگوی اجتماعی هستیم و رفتارهایمان باید با اجتماع همخوانی داشته باشد، چراکه بسیاری از کارهایی که در سطح جامعه و فضای مجازی انجام میدهیم، نه تنها رصد میشود بلکه بعضاً بار حقوقی هم دارد.
اوجاقی خاطرنشان کرد:
سالهاست که سرمربی تیم ملی هستم و باید این را بگویم که هیچگاه به عنوان سرمربی نتوانستهام ورزشکاری را انتخاب کنم.
در واقع همیشه پروسه انتخاب ملیپوشان از طریق رقابتهای انتخابی صورت گرفته است. این مسئله بدان معناست که مسابقات به صورت انتخابی برگزار شده و داوران فدراسیون که بیشترشان نیز نفرات بینالمللی و رسمی و مورد وثوق فدراسیون جهانی ووشو هستند، مبارزهها را قضاوت کردهاند.
هر ورزشکاری که پیروز شده، به عضویت تیم ملی نیز درآمده است. در واقع نفرات منتخب از طریق کانال رسمی مسابقات انتخابی و رأی داوران و صورتجلسه آنها راهی تیم ملی شدهاند.
سرپرست نایب رئیسی فدراسیون ووشو تصریح کرد:
پروسه انتخابی تیم ملی مردان و بانوان به همین شکل بوده و از نظر من نیز ملاک، نظر داوران و مسابقه انتخابی است و فردی که در انتخابی پیروز میشود، به عنوان ملیپوش معرفی خواهد شد. وقتی این داوران بینالمللی رأی به برتری یک ووشوکار میدهند، واقعاً حقخوری در کدام قسمت رخ میدهد؟
اینکه شهربانو منصوریان نیز با رأی همین داوران به عنوان عضو تیم ملی معرفی شده، آیا به معنای آن است که داوران نیز در انتخاب او حقی ضایع نشد؟
این صحبتها ضد و نقیض است. به نظرم وقتی یک ورزشکار در بُعد بینالمللی فعالیت میکند و به ورزش میپردازند، باید نگاه بینالمللی و جهانی نیز داشته باشد و حرفهای به مسائل مختلف نگاه کند.
اوجاقی در پایان خاطرنشان کرد:
امیدوارم شهربانو منصوریان حواشی را رها کند و به متن این ورزش بازگردد و با چنین صحبتها و حاشیههایی، ورزش قهرمانیاش را به خطر نیندازد.
زمان متوقف نمیشود و ما در حال حرکت رو به جلو هستیم. به هر حال امیدوارم این مسائل هرچه زودتر تمام شود و در آینده اتفاقات خوبی برای ووشو رقم بخورد.